FREDRIKSTADTREFFET 2002 

 

 

 


Endelig helg igjen, og noen kilometer skulle atter under hjula, som så mange ganger før, på vei til treff. Treff er liksom ikke det samme hver helg, og noen helger er liksom bare ikke helt sånn som de andre. Dette fikk jeg igjen erfare, med Fredrikstadtreffet, denne gangen.

De hadde gått helt i bånn av kassa og satsa alt på ei kjempehelg. Og de fikk det til!  Vi tro til, min klubbkompis, Myren, Eli og jeg, og Tufta og hennes disipler i fra  Ryk & Reis –Jenteligaen, med all den dårligste hembrenten vi hadde på lager og tro til. Fredrikstadfolket hadde til og med sponset oss med egen treffplass på treffplassen i år, så det var jo bare fryd og gammen om morran innunder de største bjørkebuskene i hele østfold , som skjermet oss fra den værste ugjestmilde solsteiken, som bare en som har ligget i telt har hatt muligheten til å erfare.! Svalt og godt inntok vi derfor frokosten våres i nytbar temperatur. På lørdager er frokosten veldig grei igrunn: 2 halvlitere Borg fatøl til kun 25 kroner stykket, for deretter å smette innpå en dessert; 1 halvliter Ringnes!!

Things go better with Coca Cola sies det, men de har nok antageligt ikke prøvd dette....

Så, etter et par tre gratis kaffikopper, med ”godsaker” i, var turen til sightseeing i plankebyen på gang. De hadde stablet ihop alle bilene i klubben, og kjørte skytteltrafikk mellom treffplassen og Plankebyen med oss så vi skulle slippe å bli slitne før vi hadde fått oss ei utepils på Majoren. Vi hang med på sightseeingen over broen, inn til byen og så til første veikryss til venstre. Der så vi skiltet ”Majoren”, og da var det slutt på følget. Vi observerte at guiden vår så litt framover og sa noe, dermed manglet det putselig 5 andunger i følget. Øltørste som vi var, bar det rett dit. Så det vi ikke fikk med med oss fra vårt sittested der, får vi heller prøve å ta igjen neste år. Vel tilbake var det bare å komme seg innunder det kjempedigre teltet til klubben, som kan romme flere hundre man pluss band. På senen spilte PORTO. Syntes personligt at lydvolumet inni teltet blei litt for jævligt, men det er jo ingen problem. For da bare går man i klubbens egen bar i klubbhuset og koser seg der i stedet med mer normal musikkstyrke for en med øresus på 96 desibel fra før. Og moro var det inn i de små timene før 5 om morran, men da var det jaggu slutt også. PÅ TRYNET i senga. Oppvåkningen forgikk pent og pyntelig til rolig musikk fra stereoanlegg og liflig duft av egg og bacon. Ddet kom en hyggelig dame bort og ba inn på frokost. Og det smakte jammen bra akkurat da. Med magan full av salat og egg & bacon og melk til bare 35 kroner, gikk pakkingen greit unna, og etter og ha satt klubbens ledelse skikkelig på plass etter FARRISFADESEN,(de hadde glemt FARRIS, og det er ikke bra for en som er helt avhengig av denne livgivende drikk på søndag) så var det bare og si farvel til folket og slippe terningen på 5! Hadde det ikke vært for denna Farrisen så.... Kjempebra treff som hadde fortjent mange flere enn det som kom. Men så var det jo samme helg som Norgestreff og Budeietreff, så det vart vel så mange som det kunne bli. Setter nok detta treffet på mine kommende tradisjonelle ja.