Vil ta MC-førere bakfra...


Vil ta alle. Statens vegvesen ønsker at fotoboksene skal kunne fotografere både forfra og bakfra. (Arkivfoto)MC-førerne har bare skilt bak på sykkelen, og har hittil kunnet gi blaffen i fotoboksene. Men dette kan det bli slutt på snart. Statens vegvesen vurderer å la fotoboksene ta bilder av trafikantene bakfra for å få med motorsyklene.

Statens vegvesen, som står bak målingene, ser at motorsyklistene kjører mye fortere enn bilistene. Men MC-førerne har lite å frykte fra fotoboksene, som de neste fire årene skal dobles i antall for å ta nye fartssyndere. 270 nye bokser kommer, med et snitt på 90 i året. I tillegg skal innmaten i alle de gamle boksene bli heldigitalisert, slik at det ikke lenger nytter å ødelegge utstyret for fartsovertredere som blir tatt.

- Vi jobber nå med alternativer, blant annet med å ta bilder bakfra av fartsovertredere, sier seksjonsleder Finn Harald Amundsen i Statens vegvesen til Aftenposten. - Med dagens lovgivning kan vi ikke gjøre det, fordi stortingsvedtaket som ligger til grunn for fotoboksene og automatisk trafikkontroll, ATK, ikke godtar det, sier Amundsen.
Statens vegvesen har nå skrevet brev til Samferdselsdepartementet og bedt om å få ta bilder bakfra.